Apartmaji Sinj-Trilj-Klis

Apartmaji v Sinuj, Trilju in Klisu

Mesto Splitsko dalmatinske županije, čigar pogumni alkari so potiskali Turke

     Ni ledeno mrzle zime, niti izjemno vroča poletja, ne zmanjšujejo lepoto tega mesta in njegovih prebivalcev, nadaleč znanih Sinjskih alkara.  Največjo slavo Sinj je pridobil ravno po manifestaciji Sinjska alka, ki se održava vsako leto v prvem mesecu avgusta. Ta viteška igra v kateri lahko sodelujejo samo polnoletni moški, ki so iz Cetinske Krajine, kjer v polnem galopu na konju morajo zadeti središče majhen železen krog 3,2 metrov nad tlemi, postala je kultna manifestacija, katero prihajajo opazovati turisti iz celega sveta. Vsekakor obiščite Cerkev Marije Sinjske, Stari Grad in Kamičak in neizostaven je tudi kostanjev drvored, ki danes služi kot alkarsko tekališče, katerih število zasajenih kostanjev ustreza številu sinjskih junakov, ki so poslani na bojišče v I Svetovni vojni.

Eden od najmlajših hrvaških mest, katerem so sinjski alkari pomagali da to tudi postane

     V tem času Trilj je postal eden od pomembnih prometnih središč. Za sve ljubitelje narave, avanturiste in pohodnike to mirno mestece na Cetini neizogibna je destinacija. S svojo bogato gastronomsko ponudbo in prijaznimi gostitelji, postala vam bo obvezna postaja vsakokrat ko vas pot nanese na ta kraj.

Trdnjava in kleč ki povezuje Split z Dalmatinsko Zagoro

     Nahaja se na 5 kilometrov od Splita, omogočal vam bo uživanje v miru in tišini neokrnjene narave in zaradi bližine Splita lahko boste uživali tudi v mestnem vrvežu. Nauživajte se Kliških naravnih lepot in kulturno zgodovinske dediščine ter se prepustite prijaznim lastnikom apartmaja, počitniških hiš in studio apartmaja da vam bivanje v Klisu naredijo edinstvenim in nepozabnim.


Oddaja apartmajev v Sinuj, Trilju in Klisu

Zožite izbiro z izbiro iz ponudbenih izbirnika:
Brez rezultatov.

Izdelava spletne strani WEB Marketing - Upravljanje spletne strani EasyEdit CMS