Dopust na Hrvaškem

Dopust na Hrvaškem-Kdaj obiskati Hrvaško?  

     Razlogov zakaj obiskati Hrvaško ne zmanjka skozi celo leto, začenši od nepozabnih silvestrovanj, razburljivih pustnih karnevalov, raznih tradicionalnih in drugih kulturnih prireditev, velikonočnih praznovanj v turistični predsezoni, katera je uvod v atraktivno in intenzivno poletno sezono, do pomirjajoče se jeseni. Zato ne čudi, da Hrvaška vse bolj opravičuje status ene od najbolj iskanih turističnih destinacij, katere formula se nahaja ravno v sožitju kristalno čiste narave, kulturne in zgodovinske dediščine, odlične kulinarike, gostoljubja njenih prebivalcev in predvsem sprejemljive cene hotelskih in ostalih turističnih nastanitev.

     Ponudba nastanitvenih kapacitet je zelo raznolika od oddaje zasebnih sob in apartmajev, do luksuznih hotelskih nastanitev. V mesecu maju se odpirajo sobe in apartmaji ter zaželijo dobrodošlico vsem svojim gostom. V tem mesecu so cene nastanitev na morju, v dolgih sončnih dneh predsezone, zelo ugodne. Junij pa lahko označimo kot začetek turistične sezone, saj ima v tem času Hrvaška že veliko več prebivalcev kot jih običajno šteje. Intenzivnost turistične sezone iz meseca junija se nadaljuje v meseca julij in avgust, ko bo tudi vrhunec turistične sezone, saj bo takrat na Hrvaškem rekorden obisk turistov iz držav Evrope, zadnja leta je pa opazen tudi porast turistov iz držav izven Evrope. 

     Tako dopust na Hrvaškem za vse tiste, kateri so ga doživeli, postaja življenjski slog in navada. Na vrhuncu turistične sezone se tako na Hrvaškem vedno išče soba več. September ponuja edinstveno doživetje, kakšnega se da doživeti le v septembru: v izdihljajih poletja se bo ponudila priložnost za udoben dopust v manj intenzivnem življenjskemu tempu, kakršnega smo vajeni in pa tudi z bistveno nižjim cenami hotelskih in ostalih nastanitev. To doživetje lahko traja tja do konca meseca oktobra.

Aktivno preživljanje dopusta 

     Upoštevajoč različna življenjska obdobja in potrebe, so v ponudbi številne možnosti za načrtovanje »prostega časa« na dopustu, med lenarjenjem na eni izmed hrvaških plaž in prepuščanju peni morskih valov. Med najpopularnejšimi aktivnostmi na Hrvaškem so: jadranje, navtika, potapljanje, športni ribolov, kolesarjenje, raziskovanje jam, planinarjenje in rafting.

Izdelava spletne strani WEB Marketing - Upravljanje spletne strani EasyEdit CMS