Hrvaške plaže in otoki

Hrvaške plaže 

     Tudi najzahtevnejši fotografi, v iskanju idealnih kadrov, bodo ostali brez diha nad prizori katere ponuja hrvaška obala.

     Hrvaška obala sestavlja kontrast najbolj raznovrstnih plaž: plaža polna belih kamenčkov, kot je Baška na otoku Krk, preko skalnatih plaž s svetlečimi kristali morske soli, do atraktivnih in razvpitih plaž kot je plaža Zrće na otoku Pag, katera od nedavno nosi naziv »Hrvaška Ibiza«, saj jo odlikujejo spektakularne nočne zabave katere se prevalijo v adrenalinsko preživljanje dneva. Plaža »Zlatni rat« v Bolu na otoku Brač je naravni fenomen z obrisi v obliki trikotnika, odvisna od igre vetrov in morskih tokov. Pesniško lepe peščene plaže, katere tvorijo vizijo raja na zemlji, so plaže v Loparju na otoku Rab, Lumbardi na otokih Korčula, Susak, Orebić in Dugom otoku ter Kukljica na otoku Ugljanu. Izziv za turiste so tudi številne osamljene plaže v divjih uvalah, katere so skriti dragulji naravnih oaz in neokrnjene narave. Ljubitelji nudizma se bodo povezali z naravo na nudističnih plažah, med katerimi izstopata Koversado in Valalto v Istri.

Hrvaški otoki 

Zaradi svoje razvejane mediteranske obale je Hrvaška dobila naziv država s tisočerimi otoki. Krk, Cres, Lošinj, Susak, Brijoni, Rab, Pag, Murter, Brač, Vis, Korčula, Lastovo, Mljet, Hvar, Kornati..., je samo nekaj otokov, ki tvorijo celoto. Krk, kot največji otok je kljub prometni povezanosti z mostom, ohranil vse značilnosti otoka. Ravno prometna povezanost in obdanost otoka z morjem dajejo otoku pečat in temu vprid govori tudi statistika, saj je razvidno, da gre za zelo dobro obiskanost in za veliko število oddanih počitniških kapacitet.

Izdelava spletne strani WEB Marketing - Upravljanje spletne strani EasyEdit CMS