Kako na Hrvaško?

Z osebnim avtomobilom

     Hrvaška je odlično povezana tako v notranjosti kot tud z ostalo Evropo. Priporočeno je upoštevanje zakonskih določil, ki se ne razlikujejo v veliki meri od določil v ostalih evropskih državah. Pomembno pa je opozoriti na obvezno uporabo luči podnevi in ponoči, uporaba mobilnega telefona med vožnjo je prepovedana, obvezna uporaba varnostnega pasu, dovoljena količina alkohola v krvi je 0.5.

Prometne omejitve:

  • Naselja do 50 km/h;
  • Izven naselja do 90 km/h;
  • Avtocesta do 130 km/h za motorna kolesa in avtomobile;
  • Avtocesta do 80 km/h za motorna vozila, ki vlečejo drugo vozilo ter za avtobuse.

24 ur na dan služba za pomoč na cesti - 1987.

     V turistični sezoni so bencinske črpalke v večini mest odprte, izven sezone pa od 7h do 20h. Vse bencinske črpalke imajo v ponudbi: Eurosuper 95, Super 95, Super 98, Super plus 98, Euro Diesel in Diesel, na bolje založenih pa še plin.

     Cestnina se plačuje glede na prevoženo razdaljo na avtocesti, plačilo na cestninskih postajah pa je možno z gotovino ali karticami - AMERICAN EXPRESS, DINERS, MASTER CARD, MAESTRO, VISA

Z letalom

     Croatia airlines, nacionalna letalska družba, ima direktne v Amsterdam, na Dunaj, Bruselj, Frankfurt, London, München, New York, Pariz, Rim, Sarajevo, Skoplje, Zürich, Düsseldorf, Kopenhagen, Podgorica in Priština, v sodelovanju z drugimi letalskimi družbami, pa je povezana s celim svetom.

Letališča na Hrvaškem: Zagreb (največje mednarodno letališče), Split, Dubrovnik, Osijek, Zadar Pulu, Brač, Lošinj in Rijeka/Krk.

Z avtobusom

     Z rednimi avtobusnmi linijami je Hrvaška povezana s sodenjimi državami in z večino srednje in zahodnoevropskimi mesti. Avtobusne postaje se nahajajo v vseh večjih mestih kolodvori: Zagreb, Osijek, Rijeka, Pula, Split, Šibenik, Zadar, Dubrovnik; informacije o avtobusnih linijah se iz tujine lahko dobi na telefonski številki +385 (0)1 61 12 789, iz Hrvaške pa na telefonski številki 060 313 333.

Z vlakom

     Hrvaška ima direktno železniško povezavo s Slovenijo, Bosnom in Hercegovino, Madžarsko, Italijo, Avstrijo, Švico, Nemčijo ter Srbijo, s posrednimi kombinacijami pa tudi z večino evropskih držav. Informacije za domači vozni red: 060 333 444. Informacije za mednarodne linije: +385 1 4573 283 ali na internetni strani: www.hznet.hr

Izdelava spletne strani WEB Marketing - Upravljanje spletne strani EasyEdit CMS