Top 10 gramoznih plaž na Hrvaškem

Plaža Punta Rata v mestu Brela zraven Baške Vode

     plaža punta rata brelaNa razdalji od dva kilometra od Baške Vode v Brelih nahaja se gramozna plaža Punta Rata. Zaradi svoje urejenosti je nagrajena z modro zastavo in jo je revija Forbes uvrstila med TOP 10 plaž na svetu. Odrešitev od poletnega sonca poiščite v čistem morju ali senci borovcev. Na plaži je organizirana reševalna služba zaradi česar je idealna izbira za družine z otroki. Obdana je z bari in restavracijami in na njej lahko najamete športne rekvizite zaradi česar je odlična destinacija za tiste, ki iščejo zabavo.

Plaža Zlatni rat v Bolu na otoku Braču

     plaža zlatni rat bolNahaja se na južni strani otoka Brača v Bolu, plaža Zlatni rat je, po britanski reviji Daily Telegraphu, najlepša plaža v Evropi. Na sami plaži boste našli številne prhe, bare in restavracije ter se lahko vključili v igro tenisa, odbojke ali picigina. Tisti, ki pa želijo pravo adrenalinsko zabavo lahko uživajo v surfanju ali jet-skiju. Senco od vročega poletnega sonca vam ponuja borov gozd, ki jo obdaja. Zaradi vseh teh odličnih lastnosti najboljša je plaža Evrope in vrhunska destinacija kako za družine tako tudi za mlade.

Plaža Baška na otoku Krku

     plaža baška otok krkV Baški na otoku Krku, 10 km od mesta Punta, nahaja se ena od najlepših peščenih plaž na Kvarnerju. Nagrajena z modro zastavo, Vela plaža se nahaja v samotnem zalivu. Dolga je 1,8 km in se šteje za idealno za družine z otroki in neplavalce. Na tej prečudoviti prodnati plaži lahko najamete skuter ali pedaline in najbolj drzni lahko izkušajo aquagun ali tobogan. Tukaj se prav tako nahaja tudi veliko število barov in restavracij kjer v zabavi lahko uživate do pozno v noč.

Plava plaža v Vodicah

     plava plaža vodiceV Vodicah se nahaja ena od največjih peščenih plaž na Hrvaškem. Plava plaža je dolga 4 km in razteza se do Tribunja. Zaradi svoje urejenosti nagrajena je z modro zastavo. Po celotni dolžini se razteza borov gozd. Razen v sončenju lahko uživate tudi v enem od barov in restavracij in pustolovci se lahko vključijo v šolo potapljanja in jadranja. Zaradi plitvega morja je idealna destinacija za vse generacije.

Plaža Kačjak v mestu Dramalj, 3 km od Crikvenice

     plaža kačjak dramaljPeščena plaža Kačjak se nahaja na polotoku Dramalj, 3 km od Crikvenice. Obdana je z bujno mediteransko vegetacijo na eni strani in kristalno čistim morjem na drugi strani. Priljubljena je destinacija za ljubitelje vodnih športov in plitvost kristalno čistega  morja je kot narejena za družine z otroki. Po celotni dolžini plaže so na voljo prhe bari in restavracije in skriti zalivi nedaleč od plaže so namenjeni za nudiste.

Plaža Lubenice na otoku Cresu

     plaža lubenice otok cresSkrita plaža Sv.Ivan je oddaljena le 22 km od Cresa. Glasi za eno od najlepših plaž na otoku Cresu, nahaja se v skritem zalivu in obdana je s strmimi stenami. Zaradi svoje težke dostopnosti idealna je za romantične pare in vse tiste, ki želijo pobegniti od vrveža. Robinsonove izkušnje bodo, razen lepe vegetacije in kristalno čistega morja, popolnili tudi pomanjkanje turističnih objektov in priporočamo vam da s seboj vzamete hrano in pijačo, saj vzpon do prve konobe traja približno eno uro.

Plaža Beriknica, Metajna na otoku Pagu

     plaža beriknica otok pag12 km od Novalje na otoku Pagu, skrita je prodnata plaža Beriknica. Plaža Beriknica vsekakor največ odgovarja romantičnim parom, ter starejšim gostom, ki bodo uživali v lepoti nedotaknjene mediteranske vegetacije in kristalno čistem morju. Priljubljena je destinacija tudi za pustolovce, ker kamnite stene ki jo obkrožajo ponujajo možnosti uživanja v ekstremnem športu in alpinizmu. Najbližji kafić in restavracija so oddaljeni približno 2 km in zato priporočamo da s seboj vzamete kar vam je potrebno za osvežitev.

Plaža Kolovare v Zadru  

     plaža kolovare zadarEna od pomembnih hrvaških peščenih plaž je Kolovare, nahaja se v samem mestu Zadar. Nedavno je prilagojena za invalide. Na sami plaži se nahaja nekaj slastičarnic in kafićev in ima tudi zavarovano parkirišče. Na sami prodnati plaži boste našli urejene sanitarije in tuše in prav tako tudi igrišča za tenis in odbojko. Družine z otroki se bodo tukaj posebno počutile varno ker je plaža pod budnim očesom reševalnih služb.

Gradska plaža Crikvenica

     gradska plaža crikvenica200 m od centra Crikvenice nahaja se Glavna gradska plaža dolga 1,5 km. Zaradi vrhunske urejenosti nagrajena je z modro zastavo. Prilagojena je za invalide. Bari in restavracije s katerimi je obkrožena in zaradi bližine centra priljubljeno je zbirališče za mlade. Nad plaže se razprostira bogata mediteranska vegetacija, ki nudi senco v vročih dneh. Imate možnost ukvarjati se z nekaterim vodnim športom, možno je najeti ležalnike in senčnike če želite samo ležati na soncu.

Plaža Veli Žal v Malem Lošinju

     plaža veli žal mail lošinjLocirana v Sončnem zalivu v Malem Lošinju nahaja se peščena plaža Veli Žal nagrajena je z modro zastavo. Zaradi svojege blagega pristopa do morja zelo je priljubljena za družine z otroki. Nad same peščene plaže v senci borovcev nahaja se sprehajališče in plaža Veli Žal je obkrožena z restavracijami, bari in prhe. Od športnih aktivnosti se lahko ukvarjate z odbojko, balinanjem, aerobiko ali vodnimi športi in vsi, ki želijo lenčariti lahko najemajo eno od ležalk ki se tukaj nahajajo.

Izdelava spletne strani WEB Marketing - Upravljanje spletne strani EasyEdit CMS