Top 10 peščenih plaž na Hrvaškem

Rajska plaža v mestu Lopar na otoku Rab

     rajska plaža loparNa 14 km od mesta Rab nahaja se 1,5 km dolga Rajska plaža u Lopru. Zaradi svoje posebnosti in kristalno čistega morja označena je z modro zastavo. Zelo plitvo morje in izkušeni reševalci, ki se tam nahajajo od 9 do 18 ure, predstavljajo idealno destinacijo za neplavalce in družine z otroki. V seznamu vsebin na tej prečudoviti peščeni plaži lahko najdete tuše, bare, restavracije, različne športne terene, kolesarske steze in veliko izbiro vodnih športov.

Plaža Crni molo v Crikvenici

     plaža crni molo v crikveniciNahaja se v sami Crikvenici, ena je izmed najbolj znanih peščenih plaž Crikveniške riviere. Plaža Crni molo ponuja različne športne možnosti, od ukvarjanja z aerobiko, odbojko na mivki, mini-golfa, tobogana, smučanja na vodi... Prav tako si lahko izposodite senčnike in ležalnike za tiste ki ne želijo počivati v senci in po kopanju v morju se lahko osvežite na enem od tušev. Restavracije, kafići in hoteli, ki jo obkrožajo jo naredijo za priljubljeno destinacijo, kako za mlade tako tudi za družine z otroki.

Plaža Bijeca v Medulinu

     plaža bijeca v medulinuNajbolj znana plaža v Medulinu, ki se razteza 1 km ob obalo, je peščena plaža Bijeca. Obdana z veliko dreves v čigar senci največ uživajo, predvsem starejši. Zaradi blagega vhoda v morje radi jo obiskujejo tudi družine z otroki. V svoji ponudbi ima tudi aquagan, eno od priljubljenih zabav za otroke, ampak tudi za mlade, ki prihajajo tukaj igrati picigin. Obdana je s čudovitimi otočki, kjer lahko uživate v pogledu iz enega od barov in restavracij, ki se tam nahajajo.

Plaža Saharun na Dolgem otoku

     plaža saharun na dolgem otokuV bližini Velog Rata, na severnem delu Dolgega otoka se nahaja peščena plaža Saharun. S svojim 800 m dolžine, obkrožena z borovim gozdom z ene in kristalno čistim morjem z druge strani, čez dan je idealna destinacija za romantične pare, starejše in družine z otroki. V večernih urah Saharun spreminja svojo podobo in postaja priljubljeno zbirališče mladih, ki v številnih barih in kafićih organizirajo tulume na plaži, ki znajo trajati dolgo v noč.

Plaža Sabuša, Kukljica na otoku Ugljan

     plaža sabuša kukljica na otoku ugljanLe 15 minut hoje od Kukljice na otoku Ugljan nahaja se prečudovita peščena plaža Sabuša. Čeprav je razvrščena kot peščena plaža, njezina obala je betonirana in je idealna za sončenje. Zaradi svojih senčnih delov in plitko kristalnega čistega morja odlična je izbira za družine z otroki. Vkolikor postanete lačni po odbojki v vodi, tukaj se nahajajo tudi bistroji s hrano in pijačo in tisti bolj pogumni za 10 minut hoje lahko pridejo do naturistične plaže Mala Sabuša kjer je obleka neobvezna.

Zaton - peščena plaža pri Zadru

     zaton peščena plaža13 km zahodno od Zadra nahaja se prečudovita peščena plaža Zaton. Zaradi svojega kristalno čistega morja in kakovostne urejenosti ta peščena plaža je nagrajena z modro zastavo. Peščena plaža Zaton ponuja velike možnosti športne razonode kot so tenis, picigin, odbojka, mini-golf ter stolni tenis. Plaža v Zatonu je prilagojena za invalide, obdana je z zabaviščnimi parki za otroke, tobogani in gostiskimi objekti in je idealna za družine z otroki.

Plaža Crvena luka zraven Biograda na Moru

     plaža crvena luka biogradSamo 3 km od Biograda se nahaja plaža Crvena luka. Peščeni del plaže, ki je dolg 150 m, nahaja se v najbolj globokem delu skritega zaliva in severni del plaže je rezerviran za nudiste. Do te prečudovite peščene plaže najlažje boste prišli peš iz Kumenata ali ladjo, ki si lahko najete na plažah Soline in Dražice. Plaža Crvena luka je idealna izbira za vse avanturiste in romantične pare, ki bodo uživali v lepoti kristalno čistega morja ter v številnimi zabavnimi in športnimi vsebinami.

Plaža Sabunike zraven Nina in Zatona v bližini Zadra

     plaža sabunike ninNahaja se 6 km od Nina in Zadra, plaža Sabunike je prava izbira za družine z otroki in za tiste ki iščejo zabavo in šport. Na nekaj kilometrov razteza se več peščenih plaž v Sabunikama in lahko uživate v kristalno čistem morju, ampak tudi v sproščujoči tretma zdravilnim blatom. Zaradi svojega položaja v osupljivem zalivu v kateri piha vetrič s Velebita, Sabunike so idealne za jadranje in surfanje. Na plažah se nahajajo številne trgovine, restavracije in slaščičarne, ljubitelji narave pa bodo uživali v obisku Nacionalnih parkov.

Plaža Slanica na otoku Murter

     plaža slanica na otoku murterNa razdalji enega kilometra od centra Murtera nahaja se peščena plaža Slanica. Kot ena od najboljših plaž na Hrvaškem na njej boste kadarkoli našli veliko število kopalcev in zaradi plitvega kristalno čistega morja priljubljeno je zbirališče igralcev picigina. Na betoniranem delu obale Slanice se nahajajo številni kafići, bari in zabavni otroški center zaradi tega ga radi obiskujejo mladi in družine z otroki. V neposredni bližini je kamp, kjer si lahko izposodite čolne, skuterje in kolesa in v neposredni bližini je tudi nudistična plaža.

Plaža Vela Pržina, Lumbarda na otoku Korčula

     plaža vela pržinaNa razdalji od 6 km od mesta Korčule nahaja se ena od najepših peščenih plaž Hrvaške - Vela Pržina. Nahaja se v zalivu, obkrožena z vinogradi, zelo je popularna med mladimi ljudmi, ki prihajajo se zabaviti z odbojko in igro picigin ali družiti se v enem od barov in restavracij ki jo obkrožajo. Na tej peščeni plaži lahko najemete  ležalnike in senčnike, ki vas bodo obvarovali pred soncem ali pripeljati družino na zabavo na mivki in plitvo kristalno čisto morje.

Izdelava spletne strani WEB Marketing - Upravljanje spletne strani EasyEdit CMS